Tudi vi ob nakupu v trgovini pospravljate sadje in zelenjavo v plastične vrečke, ki jih običajno uporabite le enkrat, nato pa vržete v smeti? Nič več vam ne bo treba iz trgovine s kopico plastičnih vrečk, ki služijo svojemu namenu le nekaj minut, kot smeti pa nas dušijo še stoletja! Zdaj boste za nakup sadje in zelenjave lahko uporabili Recivrečko – trajno vrečko iz recikliranih materialov.

Tako boste naredili dobro zase in okolje. Pridelava plastičnih vrečk namreč eksponentno raste. Letošnjo proizvodnjo plastičnih vrečk ocenjujejo kar na 5 bilijonov oziroma 160 000 plastičnih vrečk vsako sekundo!

V naravi se plastika ne razgradi, temveč potrebuje na stotine let, da razpade na mikrodelce, ki zastrupljajo živali in lahko končajo v naši vodi ali (v primeru mesojedcev) na našem krožniku. Preden plastične vrečke razpadejo, so odgovorne za smrt in trpljenje številnih živali, ki jih zamenjajo za hrano ali se vanje ujamejo.

Trajno vrečko po potrebi na hitro operete, posušite na zraku in že je pripravljena za nov obisk tržnice ali trgovine. Izdelana je iz odpadnih zaves, ki bi sicer končale na smetišču, tako pa so dobile novo priložnost.

Stezosledci vas želimo s trajno vrečko za sadje in zelenjavo spodbuditi k trajnejšemu načinu življenja. Prav tako vas želimo aktivirati za doseganje ciljev trajnostnega razvoja, ki predstavljajo zgodovinski dogovor mednarodne skupnosti za odpravo revščine, zmanjševanje neenakosti, zagotovitev napredka ter zaščite okolja za sedanje in bodoče generacije.

Države sveta so se v dvanajstem cilju trajnostnega razvoja zavezale, da bodo odpravile neenakosti, ki nastajajo zaradi odpadkov. Do leta 2030 želijo občutno zmanjšati količino odpadkov s preventivnimi ukrepi, zmanjševanjem porabe, recikliranjem in ponovno uporabo.

NEENAKOSTI trajnostne vrečke Recivrečka