Društvo stezosledcev je 14. avgusta uspešno zaključilo Alpski tabor 2011. Preko 50 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Nemčije in Anglije, se je skupaj z vodniki in osebjem v desetih dneh sredi prelepe pokrajine v Bovški dolini, spopadlo z različnimi izzivi za telo, um in duha, ki so iz njih izvabili najboljše, kar premore človeška narava. Udeleženci so se tako podali na plezanje, adrenalinski spust s kolesi, dvodnevno turo na kateri so prespali pod zvezdami, rafting, soteskanje in hydrospeed – če omenimo le nekatere od dejavnosti.

Velika zahvala za odlično izvedbo tabora gre vsem vodnikom in osebju, ki so poskrbeli za čudovito vzdušje, nesebično podporo in obilje dobrot. Veliko pohvalo pa si zaslužijo tudi vsi udeleženci, saj izzivi, ki so bili postavljeni pred njih, nikakor niso bili lahki in so zahtevali veliko telesnega napora, obilico zbranega razmišljanja in duhovni izziv. Celoten program tabora je popestrila sproščujoča glasba pod vodstvom Mateja Virtiča, Kristijana Korata in Kristjana Virtiča. Kljub zelo napetemu urniku, pa se je vseeno našlo dovolj časa za sprostitev v Soči ali ob družabnih skupinskih igrah. Celoten program tabora, pa je kot piko na i, popestril še Zmago Godina z duhovnimi drobtinicami, ki so bili pravi pravcati izivi na duhovnem področju.

Ob obilici lepih spominov na tabor, smo kar hitro pozabili na nekaj materialne škode, ki nam jo je povzročilo vreme, saj smo ravno v najbolj ranjlivem trenutku – v neurju, ki nas je prizadelo – ugotovili, da skupaj zmoremo vse, kar nas je še dodatno povezalo med seboj.

Hvala Bogu za uspešen tabor! Hvala družini Abram za vso pomoč in podporo. Hvala vsem sponzorjem. Posebna zahvala pa gre Dragici Kuzma, Gaji Lašič in Matjažu Šimencu za vso požrtvovalnost in delo v kuhinji, ter seveda Gregorju Česniku in Romanu Šimencu, ki sta tabor in dejavnosti na njem vodila.

Se vidimo prihodnje leto!