Pustolovci, stezosledci, roverji in vodniki smo zaskrbljeni zaradi razmer ob včerajšnjih poplavah. Po trenutnih podatkih je zaradi neurij prizadetih kar dve tretjine Slovenije. Potrebno bo veliko delovnih rok in odprtih src, da se skupaj soočimo s posledicami najhujše naravne nesreče v zgodovini Slovenije. Društvo stezosledcev tako vse spodbuja, da se po svojih močeh vključijo v aktivnosti Humanitarnega društva ADRA Slovenija, kar bomo storili tudi sami.

»Stezosledci pomagamo s pridobivanjem finančnih sredstev za prizadete v letošnjih poplavah in neurjih. Pridružili se bomo drugim prostovoljcem ADRA Slovenija na terenu in pomagali pri odpravljanju katastrofalnih posledic naravne nesreče. Z ADRA Slovenija že vrsto leto dobro sodelujemo. Nedavno tudi na mednarodnem srečanju stezosledcev v Šopronu na Madžarskem, kjer smo se s strokovnjaki ADRA iz Slovenije, Madžarske, Belgije, Avstrije in drugih držav uposabljali ravno za ravnanje ob takšnih nesrečah. Skrb za drugega je tudi del naše stezosledske prisege, zato so naše lopate, metle in stezosledske rutice že pripravljene na koordinirano akcijo,« pojasnuje Marko Virtič, predsednik Društva stezosledcev.

Kako lahko pomagate:

🤝Pošljite SMS s ključno besedo LJUDJE5 na 1919. Prispevali boste 5 evrov. Postopek lahko večkrat ponovite, če želite prispevati večji znesek.

🤝 Nakažite sredstva na račun TRR:
IBAN: SI56 0284 3026 3945 425
BIC: LJBASI2X
Referenca: SI00 2023
Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija, Njegoševa 15 1000 Ljubljana
Namen: NEURJE 2023
Koda namena: CHAR

🤝Nakažite spredstva prek Paypal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=3RJJ3E2KBVNG4

🤝 Pridružite se nam v molitvah!
Spodbujamo vas, da se v svojih molitvah spomnite vseh, ki so v poplavah izgubili domove, gospodarska poslopja, so odrezani od sveta, brez telekomunikacijskih omrežij. Molite za njihovo telesno, duševno in duhovno zdravje. Molite za vse tiste, ki jim hitijo na pomoč: za njihovo varnost in zaščito, moč ter pogum. Molite za odgovorne in vodilne, da bi dobro in preudarno vodili reševanje ter odpravo posledic poplav.

🤝 Širite obvestila o možnostih sodelovanja!
Med svoje prijatelje na spletnih socialnih omrežjih podelite informacije iz profilov ADRA Slovenija na Facebooku in Instagramu. Informacije lahko širite tudi prek SMS sporočil, elektronske pošte, telefonskih in osebnih stikov.

Pomoč na terenu – POZIV ZA PROSTOVOLJCE
Osebje in prostovoljci ADRA Slovenija so že na prizadetih območjih, kjer ocenjujejo škodo ter koordinirajo odziv. Pomagajo ljudem na poplavljenih območjih pomoč pri čiščenju in sušenju stanovanj, poslopij, cest in okolice, manjših popravilih.

ADRA Slovenija vabi vse tiste, ki želijo pomagati pri odpravljanju posledic k vpisu na seznam zainteresiranih. V sodelovanju z lokalnimi oblastmi, civilno zaščito, gasilci in drugimi, ter na podlagi potreb, bo ADRA oblikovala ekipe prostovoljcev. Vsi, ki želijo pomagati, naj izpolnijo spletni obrazec: https://forms.office.com/e/dp8xqDYpcb. Stezosledci in roverji lahko svoj interes sporočite tudi svojim lokalnim vodnikom.