Mladi stezosledci in stezosledke so delili svoja razmišljanje ter predlagali rešitve za neenakosti, ki jih obkrožajo. V sklopu aktivnosti projekta Stezosledci proti neenakostim je nastal video Svet pravičen za vse.

V nastalem videu mladi stezosledci pojasnjujejo, katere so tiste neenakosti, ki jih najbolj motijo in kaj bi storili, da jih jih zmanjšali ali celo odpravili. Video se zaključi s pozivom otrok, da želijo živeti v svetu, ki bo pravičen za vse.

Video je del projekta Stezosledci proti neenakostim, ki poteka od junija do 21. novembra. S številnimi aktivnostmi želimo stezosledci postati aktivni državljani, borci proti neenakosti in ozaveščevalci o ciljih trajnostnega razvoja. Z motivacijo in aktivacijo bomo spodbudili lokalne skupnosti za doseganje trajnostnega ter poštenega načina življenja z nizkim ogljičnim odtisom.


Stezosledci proti neenakostim, projekt Društva stezosledcev, je del projekta Trajnostna Evropa za vse, ki ga finančno podpira Evropska unija. Izražena stališča ne odražajo stališča EU.