Stezosledci se že tedne srečujejo preko spleta. Poleg veščin, ki so jih lahko pridobili na srečanjih, ki smo jih organizirali v Sloveniji, se stezosledci in njihovi vodniki redno udeležujejo spletnih veščin, ki jih za udeležence iz celega sveta pripravljajo angleški stezosledci.

V zapleteni svet virusov so se stezosledci potopili ob začetku epidemije. V goste so povabili zdravnico Natalijo Bahovec iz Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja, ki jih je dva tedna vodila skozi zahteve za pridobitev veščine Virusi, seveda smo se poučili tudi o COVID-19.

Pri veščini Novinarstvo smo spoznavali zakonitosti novinarskih besed, se naučili, kako napisati dobro zgodbo, privlačen naslov in spremno pismo urednikom. Svoje znanje uporabljamo pri pisanju različnih novic in objav na socialnih omrežjih.

Pri pismenosti smo združili moči z Humanitarnim društvom ADRA Slovenija. Ana Kristović nam je predstavila stanje in vrste pismenosti ter nas pozvala k podpisu peticije ADRA Vsak otrok povsod v šoli. V sklopu veščine smo stezosledci brali starejšim osebam in otrokom, ki še ne znajo brati ali pa se branja ter pisanja šele učijo.

Oddelek za mlade Britanske unije konferenc prav tako organizira spletna srečanja, kjer lahko stezosledski spoznajo po tri veščine tedensko, kot so Mirovnik, Čokolada, Požarna varnost, Picopek, Dvoživke, Svetilniki, Drevesa, Ptice, Mobilna tehnologija, Krščansko pripovedovanje zgodb, Označevanje Svetega pisma

Povezave so objavljene tudi na spletni strani www.stezosledec.si. Srečanja, ki se jih lahko udeležijo vsi zainteresirani, potekajo ob nedeljah med 15. in 18. uro.

Povezava do seznama e-veščin